Toivottomuudesta Läpimurtoon

 
 
DSC_4115.jpg
 
 

Tammikuu on virallinen erokuukausi. Se johtuu siitä, että tilastollisesti eniten avioeroja laitetaan vireille juuri tammikuussa ja myös seurustelusuhteita päättyy eniten vuoden heti alussa. Tämä saattaa olla pelottavaa niille, joiden suhde juuri nyt on vaikeassa tilanteessa ja sitä yritetään pelastaa. Ja musertavaa niille, jotka ovat juuri eronneet ja ovat osa tätä tilastoa. On vaikea iloita uudesta vuodesta kesken raastavien sydänsurujen. Ja jos olet vielä kiinni vaikeassa erossa, joka tapahtui jo aikaa sitten, saatat jopa kammoksuen ajatella, ettet ehkä koskaan kykene olemaan onnellinen.

Neljä ja puoli vuotta sitten olin juuri täyttänyt 40 vuotta, kun erosin poikaystävästäni. Istuimme hienon muotiliikkeeni takahuoneessa antiikkisohvalla, kun pitkään kestänyt on-off suhteemme päättyi. Vaikka en romahtanut fyysisesti lattialle design-kenkien pönöttäessä hyllyillä, sisäisesti olin polvillani. “Ei taas!”- parahdin mielessäni.”Miten voin taas olla tässä tilanteessa!?” En edes muista, kuinka monetta kertaa olin eroamassa, mutta sen tiedän että tunteet joita se sai esiin olivat tuttuja. Ne tuntuivat tuhansia vuosia vanhoilta. Olin pettynyt, surullinen, ahdistunut. Pelkäsin tulevaisuutta. En voinut ymmärtää, miksi en saanut ihmissuhteitani toimimaan ja aloin uskoa, että minussa on jotain pahasti vialla. Ymmärsin, että tarvitsen apua.

Perinteinen terapia tuntui siinä kohtaa liian raskaalta, olin henkisesti ihan rikki. Tarvitsin rinnalleni ihmistä joka voisi auttaa minua käsittelemään eroa mutta myös antamaan toivoa tulevaisuudelle. Conscious Uncoupling- ohjelma tuntui heti hyvältä vaihtoehdolta, sain jo ensimmäisessä sessiossa välineitä vaikeiden tunteiden säätelyyn, uskoa tulevaisuuteen ja toivoa siihen, että voin selvitä tästä hengissä, ja ehkä kokea vielä joskus ihan oikeaa onnellisuutta. Seuraavat kuusi viikkoa tulivat muuttamaan elämäni. Aina, kun ihmiset puhuvat ‘valaistumisesta’, tulen epäluuloiseksi. Olen aika pragmaattinen ihminen, uskon mitattavaan tietoon. Mutta se mitä tämä valmennus teki minulle ja minuun, tuntui ihmeeltä. Ihan kuin joku tehnyt minulle aivokirurgiaa ilman että käytti siihen veistä. Ohjelma muutti sen, miten ja mistä kulmasta katson ihmissuhteita ja itseäni niissä dynaamisena vaikuttajana. En enää ole ainoastaan vastaanottavassa roolissa, passiivinen “Miksi minulle aina käy näin?”-tyyppi, vaan ennemminkin vastuullinen “Millä kaikilla tavoilla annoin tämän tapahtua itselleni?”-henkilö. Tämä saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, ja ehkä joillekin se sitä on. Mutta minulla oli näissä asioissa todellinen sokeapiste, eikä matka itseen ollut helppo. Mutta tässä minä nyt olen, kertomassa että se on meille kaikille mahdollista. On nyt minun vuoroni auttaa. Opiskelin  parisuhdevalmentajaksi Katherine Woodward-Thomasin johdolla ja voin nyt auttaa niitä, jotka kamppailevat eroamiseen liittyvän tunnesekamelskan kanssa. Viisi askelta, yhdessä rinta rinnan kuljettuna, opastan kohti rauhaa ja onnellista loppua, kaikesta huolimatta.

Jos joku silloin eron hetkellä olisi sanonut minulle, että tulen olemaan kiitollinen tästä kokemuksesta, olisin varmaan päästänyt suustani pari valittua sanaa. Niin kuitenkin nyt on, vaikka suhde tai ero ei ollut mitenkään helppo, olen siitä tänään aivan äärimmäisen kiitollinen. Sillä ilman sitä kokemusta, en olisin herännyt 40 vuotta kestäneestä transsista, jossa uskoin, että en voi onnistua sekä työssä että rakkaudessa. Että todellinen rakkaus ei ole minua varten , vaan muita varten. Enkä varsinkaan olisi tänään tässä, kertomassa teille rakkaat sieluni siskot, että se on ihan meille kaikille mahdollista.

Mikäli olet juuri nyt eron keskellä tai olet eronnut jo jonkin aikaa sitten, mutta huomaat vieläkin vellovasi erotarinassasi, miettien mitä ex teki tai jätti tekemättä, tämä valmennus voi olla sinulle.

Mikäli tahdot turvata lapsillesi eheän ja rakkaudellisen tulevaisuuden erosta huolimatta, tämä voi olla sinulle.

 
 
 

 
 

Kun varaat tapaamisajan kanssani,
saat myötätuntoisen huomioni, ammattitaitoni ja kokemukseni. Toivotan sinut tervetulleeksi tilaan, jossa saat olla oma itsesi, kaikkine tunteinesi. Löydämme tien pois ahdistuksesta ja pahasta olosta, ja tilalle kutsumme turvallisuuden tunteen, elämänilon ja aidon innostuksen.